KAYSERİ / DEVELİ - Muammer Kocatürk İlkokulu

HAYIRSEVERİMİZ MUAMMER KOCATÜRK

Okulumuz Banisi Muammer Kocatürk Kimdir

MUAMMER KOCATÜRK

1952 Yılında Develi´de doğdu.Annesinin adı Keziban babasının adı İbrahim´dir.İlkokulu Develi´de okudu.Küçük yaşta çalışmaya başladığı için çok istediği halde ilkokuldan sonra okuyamadı.
Belirli bir süre Develi´de esnaflık yaptıktan sonra Ankara´ya gitti.Ticaret hayatına burada devam etmektedir.
Evli ve üç çocuk babasıdır.

1999 yılında 4-5 ay gibi kısa bir sürede okulumuzu yaptırdı.

Hayırsever hemşerimiz Muammer Kocatürk ve kardeşleri tarafından Seyrani Vakfına bağışlanan Keziban İbrahim Kocatürk Kız Öğrenci Yurdunun Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah GÜL tarafından 12/08/2006 tarihinde açılışı yapıldı.

Hayısever iş adamı Muammer Kocatürk ,Develi ilçesine Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi de yaptırmış olup, bu tesis  Develi halkına hizmet vermektedir.

Hayırsever İşadamı şuan Develi´de ve Kayseri´de eğitim camiasına olan yardımlarını devam ettirmektedir.

Yayın: 27.06.2013 - Güncelleme: 04.05.2021 13:47 - Görüntülenme: 4823